Uitdagend!
Veilig!
Betrokken!
Nieuwsgierig!
Uitdagend!
Veilig!
Betrokken!

Richtlijnen RIVM en GGD

16-06-2020

Beste ouders,

Ik begrijp dat het lastig kan zijn dat uw kind niet naar school mag komen als hij/zij verkouden is, maar wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan moet iedereen met 

  • verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn EN/OF
  • (licht) hoesten EN/OF
  • plotsteling verlies van reuk en/of smaak EN/OF
  • benauwdheid EN/OF
  • verhoging óf koorts boven de 38 graden

thuisblijven.

Dat personen met neusverkoudheid of andere bij COVID-19 passende klachten thuis moeten blijven geldt ook voor kinderen, die dan dus niet naar school of kinderopvang mogen komen. Het is echter niet wenselijk dat kinderen met bekende chronische luchtwegklachten niet toegelaten worden op school of kinderopvang of steeds opnieuw getest worden. Vooral jonge kinderen hebben zeer regelmatig nieuwe episodes met neusverkoudheid. Op verzoek van de ouders kunnen deze kinderen getest worden, maar ouders zijn niet verplicht om hun kind te laten testen. Scholen en kindercentra mogen geen test eisen.
 

Als de klachten van een kind als herkenbaar onveranderd passen bij een reeds bestaande aandoening (zoals hooikoorts of astma) mag het kind naar school. Het is dan niet nodig om het kind te testen. Bij verandering van het klachtenpatroon of bij het ontstaan van nieuwe klachten naast het bekende klachtenpatroon, blijft het kind thuis tot deze nieuwe klachten voorbij zijn of het bekende klachtenpatroon is teruggekeerd. 

De jeugdarts verbonden aan de school beoordeelt zo nodig de situatie voor het individuele kind in overleg met ouders, school en eventueel de huisarts of behandelend arts. 
In de bijlage een brief namens de GGD over het testen van kinderen onder de 12 jaar. 

Nogmaals, we begrijpen het dat het lastig kan zijn dat uw kind thuis moet blijven als hij/zij verkouden is of zelfs gebeld wordt door de school om opgehaald te worden, maar wij volgen bovenstaande richtlijnen en vragen ouders die te volgen. 

Alvast dank,

Vriendelijke groet,

Team de Marlijn 

Nieuwe ouders
Aanvraag gesprek
Kalender
<
September
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo