Uitdagend!
Veilig!
Betrokken!
Uitdagend!
Veilig!
Betrokken!
Nieuwsgierig!

Staking donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020

15-01-2020
Beste ouders,

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari  is er een landelijke staking voor het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs. We willen aandacht voor het leraar- en schoolleiderstekort: er is een onderwijscrisis.

In 2020 hebben 55 duizend leerlingen in het primair onderwijs geen leraar voor de klas en dit aantal loopt –als we niets doen- op naar bijna 240 duizend leerlingen in 2028. Het lerarentekort raakt scholen voor speciaal onderwijs nog harder. Juist het onderwijs aan een kwetsbare groep leerlingen is op losse schroeven komen te staan door het oplopende lerarentekort. Ook middelbare scholen kampen met tekorten bij de exacte vakken, klassieke talen, Duits en Nederlands.   
Met de tweedaagse staking wil de AOb ‘de druk op het kabinet opvoeren’ om structureel extra geld uit te trekken om het personeelstekort op te lossen.

Het overgrote deel van het team van De Marlijn staakt op 30 en 31 januari, daarom is de school op die dagen gesloten. We gaan ervan uit dat we met deze aankondiging jullie de kans geven om opvang voor de kinderen te regelen. Alle kinderen die die dag BSO afnemen bij Koningskinderen kunnen daar terecht vanaf de reguliere school uitgaanstijd, 14.00 uur.

Mocht opvang echt niet lukken, dan kunt u uiterlijk 25 januari onze interim-directeur Marjan van Grieken bellen via 026 333 44 23 

Vriendelijke groet,

Team De Marlijn 
Nieuwe ouders
Aanvraag gesprek
Kalender
<
September
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo